Fysiotherapie

Aandacht voor je eigen lichaam

Heb je problemen met het bewegen van je lichaam, bijvoorbeeld door rugklachten of pijn in een gewricht? Belemmeren klachten je tijdens je werk of het dagelijks leven? Dan helpen wij jou graag met fysiotherapie om weer vrijuit te bewegen.

Fysiotherapie is een behandelmethode, gericht op alle onderdelen van het lichaam die betrokken zijn bij het bewegen. Denk aan je gewrichten, spieren, zenuwen, hart en longen. De belastbaarheid hiervan is niet altijd in balans met de mentale en fysieke belasting die je hier in je dagelijks leven van vraagt.

Als fysiotherapeut onderzoeken wij de oorzaak van deze disbalans. Werken je spieren goed samen? Kunnen je gewrichten vrijuit bewegen? Heb je stress?

Is de oorzaak voor jou en ons duidelijk? Dan herstellen we de balans met onze behandelingen. Heb je bijvoorbeeld pijn in je rug door een verkeerde werkhouding? Dan leren we je slimmer bewegen. Voelt je knie niet stevig tijdens het sporten? Met stabiliteit training leer je je spieren sneller en krachtiger aan te spannen. Aanvullend geven wij je concreet advies over hoe je klacht is ontstaan, hoe wij je kunnen helpen, wat je zelf kan doen en hoe je herhaling voorkomt.

Kennismaking

Een goede relatie tussen jou en je fysiotherapeut is een voorwaarde voor een succesvolle behandeling. Daarom willen we je eerst leren kennen. We zijn benieuwd naar je voorkeuren voor de behandeling en jouw algemene gezondheid. Ook stemmen we graag met je af wat we van elkaar kunnen verwachten.

Onderzoek

Nadat we je hebben leren kennen, zijn we benieuwd naar je klachten en naar hoe jouw lichaam beweegt. Hiervoor onderzoeken wij je houding en je bewegingen in je gewrichten. Is de oorzaak van je klacht niet duidelijk? Dan vullen wij ons onderzoek aan met de expertise van de partners binnen ons team en de mogelijkheden binnen onze praktijk. Ook is het mogelijk dat wij, in overleg met jou, contact hebben met je huisarts.

Behandeling

Jij en jouw lichaam zijn uniek. Onze aanpak moet dat dus ook zijn. Wil je na je behandeling weer zelfstandig boodschappen kunnen doen? Of weer meespelen met je voetbalteam? In samenwerking met jou willen wij realiseren wat je op vastgestelde momenten bereikt wilt hebben. Met een actieve behandeling leggen we uit wat wij doen en ondersteunen je bij wat je zelf kunt doen. Metingen helpen jouw resultaten zichtbaar te maken en geven je behandeling een duidelijk begin- en eindpunt.

Afsluiting

Wij zijn pas tevreden als jij dat bent. Op vastgestelde tijden analyseren we het effect van de behandeling. Wat hebben we bereikt? En op welke manier? Hebben we ons doel gehaald en kun je weer vrijuit bewegen? Dan sluiten we jouw behandeling af en wensen je toe dat je actief in beweging blijft.

dry-needling

Dry Needling

fysiotherapie

Sportfysiotherapie

Medical Taping

NEWSLETTER SIGN-UP