Dry Needling

dry-needling

Een zeer effectieve behandelmethode om spierklachten te verhelpen is Dry Needling. Wij bieden Dry Needling fysiotherapiebehandelingen aan, maar leggen je graag ook uit wat zo’n behandeling nu precies inhoudt.

Dry Needling is een behandelmethode die vooral wordt toegepast om klachten met de spieren te verhelpen. Het is niet de meest aangename behandeling die er is. Er wordt namelijk met naalden gewerkt. De behandeling kan pijnlijk zijn, maar is vaak zeer effectief. Om die reden is de behandeling de moeite waard, omdat er chronische pijn mee kan worden verlicht. Een Dry Needling behandeling kan dus even vervelend zijn, maar er is een goede kans dat jouw pijnklachten worden verlicht.

Een andere naam voor Dry Needling is intramusculair stimulation, meestal afgekort tot IMS. Bij Dry Needling behandelingen wordt er met een naald in een spierverdikking gedrukt. Veel mensen vergelijken het ook wel met acupunctuur. De overeenkomst ligt vooral in de techniek van het plaatsen van de naalden, maar er zijn ook duidelijke verschillen te benoemen. Bij Dry Needling wordt vaak met 1 naald gewerkt, terwijl bij acupunctuur doorgaans gebruik wordt gemaakt van meerdere naalden. Ook blijven de naalden bij Dry Needling minder lang in het lichaam zitten. Er is vakwerk voor nodig om een behandeling op de juiste wijze uit te voeren. Reset Training Company werkt met een hierin gespecialiseerde fysiotherapeut.

Waarom Dry Needling?

Dry Needling wordt vooral gebruikt bij spierklachten die al een lange tijd aanhouden. Dergelijke spierklachten kunnen ook uitzetten naar andere plekken in het lichaam. Zo kun je op meerdere plekken pijn ervaren. Dit is natuurlijk erg vervelend. Dry Needling wordt daarom ingezet om de oorzaak van de spierklachten aan te pakken.

Dit wordt gedaan door de zogenoemde trigger points te behandelen met behulp van een naald. Een Dry Needling behandeling is aan de ene kant effectief voor mensen die een lange tijd last hebben van stijve spieren. Bovendien is het effectief om acute en chronische spierpijn te verhelpen.

  • Spanningstype hoofdpijn
  • Chronische nekpijn
  • Chronische pijn in onderrug
  • Uitstralende pijnklachten in arm of been
  • Spierscheur herstel
  • Tenniselleboog of golfelleboog

NEWSLETTER SIGN-UP